Подоляк закликав знищити іранські заводи з виробництва дронів

Іран планує збільшити поставки дронів-камікадзе до росії. Про це заявив радник глави офісу президента України Михайло Подоляк.

Він закликав знищити іранські заводи з виробництва дронів, а постачальників іранських безпілотників – арештувати.

Іран, який планує збільшити обсяги зброї для Росії, демонстративно принижує інститут "міжнародних санкцій"… Важливо відмовитися від концепції "непрацюючі санкції", "недіючі резолюції ООН", а перейти до більш руйнівних інструментів – знищення виробництв та арешти постачальників…

Читайте також

Іран спростував звинувачення Зеленського і погрожує Україні

Іран продає росії безпілотники Mohajer-6 та Shahed-136. У росії вони отримали назву "Герань-2". Після вибуху на Кримському мосту 8 жовтня росія почала завдавати масованих ударів по українським містам дронами-камікадзе іранського виробництва. 

Про першу партію іранських БПЛА газета The Washington Post писала наприкінці серпня, в середині вересня ЗСУ повідомили про перший збитий іранський безпілотник. Влада росії та Ірану постачання БПЛА вперто заперечувала. 

Лише 5 листопада глава МЗС Ірану вперше визнав поставки, але заявив, що вони були ще до збройного вторгнення в Україну і йшлося про "невелику" кількість дронів.

У середині жовтня The Washington Post повідомила, що Іран збирається поставити росії балістичні ракети малої дальності "Фатех-110" та "Зульфікар". Також Іран планує поставити десятки безпілотників "Мохаджер-6" та "велику кількість" дронів-камікадзе "Шахед-136".

Іранські балістичні ракети

Подоляк закликав знищити іранські заводи з виробництва дронів

По материалам: Подробности