<img class="aligncenter" title="Російським військам наказали прорвати оборону ЗСУ у Луганській області – Гайдай ” src=”/wp-content/uploads/2022/11/a6b0139362ed9bf69d8feeb2eee78ed6.jpg” alt=”Російським військам наказали прорвати оборону ЗСУ у Луганській області – Гайдай” width=”100%” />

Російське командування наказало окупантам прорвати ЗСУ у Луганській області. Проте українські війська тримають позиції та поступово просуваються.

Про це повідомляє очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

"Російське військове керівництво поставило завдання прорвати оборону ЗСУ. Тому щодня тривають важкі бої, обстріли. Але це не зупинить наших військових, вони щодня просуваються уперед – до звільнення Луганської області, хоча просування не таке стрімке, як нам хотілося б", – заявив він.

Гайдай підтвердив, що росіяни намагаються знову захопити Білогорівку. За його словами, окупанти розуміють, що у разі їх відступу далі ЗСУ можуть звільнити наступним Лисичанськ.

Також Гайдай зазначив, що українські бійці вмотивовані і налаштовані йти вперед. Очільник Луганської ОВА заявив, що росіяни втратили близько 500 солдатів у районі Макіївки у Сватівському районі. Він підкреслив, що окупанти не забирають тіла загиблих, аби не виплачувати родичам компенсації.

По материалам: Подробности