itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Шість місяців війни росії проти України: британська розвідка підвела підсумки

Через шість місяців після початку війни становище російської армії погіршується. росія опинилася в міжнародній ізоляції з похмурими перспективами.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Як наголошується в повідомленні, сьогодні виповнюється 31 рік незалежності України. З 2014 року президент путін прагнув використовувати поєднання сили і примусової дипломатії для збільшення і зміцнення впливу росії на Україну і втручання в її суверенні справи.

"Шість місяців тому росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з метою повалити уряд і окупувати більшу частину країни. До квітня російські лідери зрозуміли, що це не вдалося, і повернулися до більш скромних цілей на сході і півдні України", – йдеться в огляді.

За даними британської розвідки, наступ на Донбасі просувається мінімально, і Росія очікує великої української контратаки. В оперативному відношенні росія відчуває нестачу боєприпасів, транспортних засобів та особового складу.

"Моральний дух у багатьох частинах її збройних сил поганий, а її армія значно деградувала. Її дипломатичний вплив зменшився, а її довгострокові економічні перспективи похмурі. Минуло шість місяців, і війна росії виявилася дорогою і стратегічно шкідливою", – впевнені в Міноборони Британії.

По материалам: Подробности