itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Шольц звинуватив путіна у розв'язанні війни в Україні

Канцлер ФРН Олаф Шольц, який нещодавно заявив, що він не проти, щоб німецька зброя використовувалася для звільнення окупованого Криму, звинуватив президента росії володимира путіна у розв'язанні війни з Україною з "абсолютно абсурдних" причин.

Про це пише Deutsche Welle.

"НАТО ніколи не було загрозою для росії", – наголосив Шольц, виступаючи на Дні відкритих дверей у відомстві федерального канцлера.

Він додав, що перед вторгненням рф в Україну він неодноразово запевняв путіна, що Україна в найближчі 30 років не вступить до НАТО. Шольц також категорично не погоджується з тим, що країни Північноатлантичного альянсу не дбали про інтереси безпеки росії до того, як вона розпочала війну.

Також канцлер Німеччини наголосив, що ключ до завершення війни лежить виключно у москві. путін розпочав цю війну, щоб "розірвати" Україну. За його словами, про продиктований світ для України не може бути й мови. Мирне рішення може бути знайдено лише у випадку, якщо "путін, російська держава, готовий ухвалити це".

Шольц також назвав абсурдною тезу про нібито історичну приналежність України до росії. За його словами, якщо всі лідери держав перегорнуть підручники історії, де їхні країни вже володіли територіями, "то ми не зможемо вийти з воєн протягом наступних 200 років".

Щодо членства в Євросоюзі, якого прагне Україна, росія, за словами Шольца, також має погодитися, коли інші країни вважають "демократію та верховенство закону важливими".

По материалам: Подробности