itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
<img class="aligncenter" title="Неможливе у найближчому майбутньому: Шольц про партнерство з росією ” src=”/wp-content/uploads/2022/06/ee9ecda1dc27abc259b2cd389083e7f5.jpg” alt=”Неможливе у найближчому майбутньому: Шольц про партнерство з росією” width=”100%” />

Німеччина у найближчому майбутньому не зможе відновити партнерство з росією. Причиною цього є вторгнення в Україну та ігнорування принципів міжнародного права з боку рф.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі.

"Партнерство з росією, подібне до того, яке в Стратегічній концепції 2010 року зазначалося як мета, неможливо уявити в найближчому майбутньому з агресивною імперіалістичною росією путіна", – заявив Шольц.

Водночас він зазначив, що наразі було б нерозумно денонсувати Основоположний акт росія-НАТО, оскільки такий вчинок рф могла б використати у своїй пропаганді.

"Установчий акт підтверджує ті самі принципи, які путін так грубо порушує: відмова від насильства, повага до кордонів, суверенітет незалежних держав. Путіну слід нагадувати про це знову і знову", – пояснив канцлер Німеччини.

По материалам: Подробности