itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
В Україні різко зросла кількість вбитих та поранених росіянами дітей

В Україні в результаті збройної агресії рф загинули 288 дітей, ще щонайменше 527 дістали поранення.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"Станом на ранок 13 червня 2022 року більше ніж 815 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 288 дітей загинуло та щонайменше 527 поранено", – йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

"Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 218, Харківській – 166, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 54, Херсонській – 52, Миколаївській – 48, Запорізькій – 30, Сумській – 17", – повідомили у Офісі генпрокурора.

Зокрема зазначається, що 12 червня внаслідок артилерійського обстрілу м. Лисичанськ Луганської області військовими рф загинув 6-річний хлопчик.

11 червня через обстріл м. Чортків Тернопільської області отримала поранення 12-річна дівчинка. У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо, що 20 березня внаслідок обстрілу м. Маріуполь Донецької області зазнав травмувань 8-річний хлопчик.

Також стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще 17 дітей на Харківщині. 

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено в Україні 1971 заклад освіти, з них 194 зруйновано повністю.

По материалам: Подробности