itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Як отримати компенсацію за розміщення переселенців

Люди, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію з державного бюджету. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (Мінреінтеграції).

Розмір допомоги становить 450 гривень за одну особу на місяць.

Для отримання грошей необхідно:

  • подати заяву в паперовій або електронній формах до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім’я й по-батькові кожного з розміщених, додаючи копії документів, що посвідчують їх особу;
  • протягом 5 днів органи місцевої влади можуть перевіряти кількість переселенців та їхні дані, а також чи безкоштовно вони проживають.

Отримати компенсацію можуть тільки громадяни України віком від 18 років, які є власниками житлових приміщень і безоплатно розміщують у них ВПО. Розмір грошової допомоги становить 450 гривень за одну особу на місяць.

Мінреінтеграції додатково інформує, що в Україні діє проект "Там, де вас чекають", що допомагає українцям евакуюватися потягом і знайти прихисток. Доступна інтерактивна мапа з вільними місцями в областях.

Крім цього, для пошуку безкоштовного житла можна скористатись платформою "Допомагай" або зателефонувати на номер "гарячої" лінії 0 (800) 332 238.

Як отримати компенсацію за розміщення переселенців

По материалам: Подробности