itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Окупанти наступають у районі Бахмута і не змогли закріпитись на трасі Бахмут-Лисичанськ - Бутусов

Російські війська продовжують наступ в районі Бахмута, в полосі від сіл Клінове південніше Бахмута до села Берестове північніше Бахмута. Про це повідомляє військовий журналіст Юрій Бутусов, який перебуває на передовій.

Наступ окупантів дуже повільний через опір українських військ, але повільне продавлювання нашої оборони триває. 

Російські підрозділи не змогли закріпитись на трасі Бахмут-Лисичанськ, але траса продовжує прострілюватись зі стрілецької зброї в районі села Нагірне. Рух по трасі закритий, вантажі йдуть в обхід траси в цьому місці. 

Йдуть важкі бої, українські воїни завдають ворогу великі втрати. Але значні втрати несемо й ми.

Противник просунувся в районі Покровського та Клинового під Бахмутом. Російські війська зайшли  в Лиман, у місті йдуть бої. 

Основна причина просування противника – велика перевага у засобах ураження та у кількості боєприпасів. 

Російські війська вільно маневрують по фронту та мають можливість стягувати війська з інших не атакованих ними ділянок, щоб концентрувати сили на ділянках, де вони хочуть здобути просування. Противник теж втомлений та вже не застосовує атаки великими силами, намагається вирішити тактичні завдання концентрацією артилерійських та авіаційних ударів.

Російські війська – підрозділи 76-і десантно-штурмової дивізії, продовжують намагання прорватись на трасу Бахмут-Лисичанськ на широкому фронті.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, головні зусилля окупанти зосередили на взятті Сєвєродонецька на Луганщині.

По материалам: Подробности