itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Росіяни оточують Сєвєродонецьк і посилюють угруповання на північ від Харкова - ISW

Російські війська за минулу добу, 22 травня, досягли лише мінімальних успіхів на сході України. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Ворог прагне відкрити нову лінію наступу на північ від Попасної, щоб завершити оточення Сєвєродонецька, одночасно просуваючись на захід у бік Бахмута.

Росіяни намагаються оточити Сєвєродонецьк зі сходу, підтримуючи попередні наступи на місто з півночі (через Рубіжне), заходу (через Білогорівку) та півдня (через Попасну).
 
Також росія направляє додаткові підкріплення, щоб утримувати свої позиції на західному березі Сіверського Дінця, щоб протистояти українським атакам (а не відступити за річку) і запобігти подальшому наступу українських військ, що загрожує комунікацій росії з Ізюмом.
 
Рашисти посилюють своє угруповання на північ від Харкова, щоб запобігти подальшому українському контрнаступу.

Росіяни оточують Сєвєродонецьк і посилюють угруповання на північ від Харкова - ISW

На думку американських аналітиків, російські війська, ймовірно, готуються відновити наступ на південному напрямку.

Український Генштаб повідомив, що російські війська на цьому напрямку зосереджені на будівництві рубежів оборони, посиленні систем ППО, веденні розвідки та обстрілі українських позицій. Все це вказує на те, що вони створюють умови для наступних наступальних дій.

Нагадаємо, що у війні проти України росія втратила майже 30 тисяч військових. Кількість загиблих окупантів за три місяці прирівнялася до кількості жертв за час дев'ятирічної війни в Афганістані.

По материалам: Подробности