itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Як отримати пенсію там, де йдуть бойові дії

Пенсіонери, які залишаються на територіях, де йдуть бойові дії, можуть отримувати належні їм пенсійні виплати від держави. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, пише Уніан.

Пенсії зараховуються на рахунки, відкриті ними в державному "Ощадбанку".

Оновлено список територій, переселенцям з яких мають виплачувати допомогу Кабмін розширив список територій, переселенцям з яких належить допомога на проживання. До переліку було додано чотири громади з двох областей.7 травня 2022, 17:07

Для пенсіонерів, які отримували пенсії за місцем проживання, і залишилися на територіях, які тимчасово окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що "Укрпошта" не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховується на рахунки, які їм відкриті в "Ощадбанку". Пенсія зараховується на рахунки після того, як "Укрпошта" за погодженням з військово-цивільними адміністраціями подає до Пенсійного фонду відомості про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

Таким чином, пенсіонер може отримати всі свої кошти в працюючому відділенні державного "Ощадбанку" на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку. До цього моменту сума зберігається. Якщо людина не звернулася, то після відновлення можливості доставки пенсії всю суму доставлять йому поштою. Якщо ж людина переселилася на безпечну територію, то йому можуть доставляти пенсію за місцем його поточного перебування.

Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися "Укрпоштою" за новим місцем перебування, через "Ощадбанк" або інший уповноважений банк, який він сам обере.

По материалам: Подробности