itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Окупанти намагаються наступати біля Довгенького, Дмитрівки та Золотого - Генштаб

Російські окупанти продовжують створювати наступальне угруповання військ для дій на Слобожанському напрямку. Ймовірно, найближчими днями, окупанти намагатимуться відновити наступ. Ворог продовжує здійснювати підготовку та відправку особового складу, озброєння та техніки для участі в бойових діях на території України. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативній інформації на 06.00 11 квітня.

  • На Слобожанському напрямку окремі підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та берегових військ північного флоту продовжують часткове блокування міста Харкова, тривають артилерійські обстріли міста.
  • На Ізюмському напрямку триває повітряна розвідка місцевості з метою виявлення позицій ЗСУ з допомогою БПЛА "Орлан-10".
  • Силами до двох батальйонних тактичних груп ворог намагався здійснити наступ в напрямках населених пунктів Довгеньке (біля траси на Слов'янськ) та Дмитрівка (біля траси на Барвінкове), успіху не мав і відійшов на раніше зайняті позиції.
  • На Донецькому напрямку противник основні зусилля продовжує зосереджувати на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівка, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь. 
  • Ворог намагався провести штурмові дії в районі Золотого, успіху не мав. У Маріуполі, за підтримки артилерії та авіації, окупанти продовжують штурмові дії в районах заводу "Азовсталь" та морського порту. 
  • Ворог здійснював артилерійські обстріли позицій наших військ в районах населених пунктів Високопілля, Трудолюбівка і Мар’янське. 
  • Здійснюється підготовка озброєння та військової техніки у пункті постійної дислокації 60-ї окремої мотострілецької бригади (Монастирище) 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Ймовірно, його перекинуть на тимчасово окуповану територію Донецької області.
  • Для відновлення втрат особового складу підрозділів батальйонної тактичної групи зі складу 36-ї окремої мотострілецької бригади (Борзя, Забайкальський край) 29 загальновійськової армії Східного військового округу, здійснюється набір військовослужбовців зі складу зазначеної бригади. Відбуття з пункту постійної дислокації заплановано на другу половину квітня цього року.

По материалам: Подробности