itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Глава держави представив в Європейські раді план перемоги України у війні

План перемоги розрахований на втілення не пізніше, ніж наступного року. Ціль плану — те, що він зміцнює не тільки Україну, а й всю нашу спільноту. 

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив Володимир Зеленський зі своєю промовою на спеціальному засіданні Європейської Ради.

"Цим літом у нас відбувся саміт. Більше ніж 100 країн і міжнародних організацій приєдналися і підтримали цей саміт. Є дорога для відновлення справедливого миру в рамках акції ООН. На саміті ми обʼявили, що будемо наближуватись до кінця війни. У нас є рамкова програма для відновлення миру. У нас відбулось вже 4 зустрічі по Формулі миру. Сьогодні пʼята. В листопаді ми надамо повний документ, який оснований на формулі 10 пунктів і ми поділимось цим з усіма, включно із росією. Наші люди роблять все в Україні, щоби захистити нашу незалежність", — зазначив президент. 

Він додав: "План перемоги розрахований на втілення не пізніше, ніж наступного року. Ціль плану — те, що він зміцнює не тільки Україну, а й всю нашу спільноту. Росія буде звертатися до дипломатії, лише тоді, коли вона не зможе нічого досягти силою. Це і є наш план. Це ми і хочемо досягти".

Глава держави представив План миру.

"Перший пункт — Україна — це демократична нація, яка доказала, що вона може захищати євроатлантичний регіон. Наразі було б дуже рішучим фактором, якби ми стали членом НАТО. Путін повинен побачити, що його геополітичний розрахунок нічого не вартий. Це запрошення також зміцнить нашу дипломатичну позицію. Ми повинні продовжити також тиснути на росію на полі бою. Ми повинні переводити війну на російську територію, щоб вони відчули тиск. У нас є чіткий список зброї, яка допоможе це зробити. Курська операція показала, що у Путіна немає достатньо сили. Треба заповнити українські склади зброєю якомога скоріше. Ми хочемо розробити пакет стримування, який примусить росію брати участь в мирних переговорах під загрозою руйнування їх військових цілей. Глобальні партнери повинні домовитися, щоб захистити українську критичну інфраструктуру і підтримати релевантний економічний потенціал для нашої спільної мети. Ця угода повинна включати санкції, щоби росія не могла нас переграти. Після цієї війни у нас будуть десятки тисяч солдатів, які будуть мати досвід ведення війни. Ми можемо замінити нашими солдатами деякі регулярні контингенти Європи", — резюмував Зеленський.

По материалам: Подробности