itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
З Куп'янська оголосили обов'язкову евакуацію населення

З Куп'янська на Харківщині оголосили обов'язкову евакуацію цивільного населення. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради оборони області, повідомляє Харківська обласна військова адміністрація.

"Евакуація родин з дітьми із прифронтових громад Куп’янського району триває і нині. 234 дитини з родинами були евакуйовані з 9 вересня по 14 жовтня. Залишилося евакуювати ще 35 дітей. У зв’язку з безпековою ситуацією сьогодні було прийняте рішення про посилення заходів з евакуації цивільного населення в Куп’янському районі, в тому числі у місті Куп’янськ", — зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Крім того, під час засідання Ради оборони Харківської області евакуацію в примусовий спосіб родин з дітьми оголосили в Борівській тергромаді. Евакуації підлягають 119 дітей з селища Борова. 

"У громаді системно ведеться роз’яснювальна робота з батьками, щодо необхідності при можливості вивезти дітей у безпечні місця. Є попередня інформація що є ще сім’ї, які найближчим часом планують евакуюватися з громади", — додав Синєгубов. 

Охочі евакуюватися можуть звертатися на безкоштовну цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

З Куп'янська оголосили обов'язкову евакуацію населення

По материалам: Подробности