itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
"Інформація не є остаточно підтвердженою": в Офісі генпрокурора прокоментували розстріл девʼяти полонених бійців ЗСУ на Курщині

У Telegram-каналах пишуть про розстріл дев'яти українських військовополонених у Курській області. Начебто 10 жовтня у селі Зелений Шлях, до якого прорвалися росіяни, в полон здалася група українських бійців, серед них оператори дронів. За даними джерел пабліка DeepState, їх розстріляли. Опубліковані кадри мертвих тіл роздягнених бійців.

Наразі інформація про чергову страту рашистами полонених українців не підтверджена. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив заступник начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Тарас Семків.

"Нещодавно з'явилося відео в телеграм-каналах з повідомленням про можливий розстріл наших військовополонених військовослужбовцями зс рф. Черговий. 

За цим фактом невідкладно сьогодні розпочато досудове розслідування. Його здійснюватимуть слідчі головного слідчого управління  СБУ. Спеціальне керівництво буде здійснюватися Офісом генерального прокурора.

Поки що є тільки попередні дані про те, де можливо відбувалися ці події. Це на Курщині в районі населеного пункту Зелений Шлях. 

На цей час ця інформація не є остаточно підтвердженою. Є тільки попередні дані.

Водночас встановлюються підрозділи ЗСУ, які вели бойові дії на тому напрямку. Також робота спрямована на встановлення підрозділів російської федерації, які можуть бути причетними до таких дій", — розповів Тарас Семків. 

По материалам: Подробности