itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
росіяни атакували цивільне судно в Одесі

Російські війська завдали удару по портовій інфраструктурі Одеси балістичними ракетами, в результаті чого постраждало цивільне судно під прапором Палау.

Про це повідомили очільник Мінінфраструктури Олексій Кулеба та голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Під час атаки загинув 60-річний працівник приватної компанії, що займалася вантажними операціями, а також постраждали п'ятеро членів екіпажу судна, серед яких іноземці. Четверо з них отримали поранення середньої тяжкості, ще один — легкі ушкодження. Постраждалим надають необхідну медичну допомогу.

Судно OPTIMA лише сьогодні прибуло для завантаження, але через кілька годин опинилося під ворожим ударом. Це вже другий випадок за останні два дні, коли російські війська атакують цивільні судна в портах Одещини, які призначалися для експорту української продукції.

Правоохоронці наразі документують наслідки цього чергового злочину. Міністр інфраструктури Олексій Кулеба наголосив, що ці атаки є частиною свідомої стратегії залякування та перешкоджання роботі Українського морського коридору, спрямованої на дестабілізацію судноплавства в Чорному морі й зрив спроб України забезпечити продовольчу безпеку. Це може спричинити зростання напруженості в регіонах, які залежать від українського продовольства, а також загострити міжнародні відносини.

Нагадаємо, раніше, в ніч на 6 жовтня, російські сили пошкодили ще одне цивільне судно під прапором Сент-Кітс і Невіс, яке стояло в Одеському порту, завантажене українським зерном для експорту.

По материалам: Подробности