itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Ізраїль почав наземну операцію в Лівані <span id=— ЗМІ» width=»100%» />

Ізраїль почав обмежену наземну операцію у Лівані. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Запланована Ізраїлем операція буде менш масштабною, ніж війна з "Хезбаллою" у 2006 році. Вона буде зосереджена на знищенні інфраструктури угруповання вздовж кордону, щоб ліквідувати загрозу для жителів прикордонних регіонів Ізраїлю.

Раніше армія оборони Ізраїлю оголосила закритою військовою зоною райони біля трьох населених пунктів на південному кордоні з Ліваном.

Доступ заборонено у громади Метула, Місгав-Ам та Кфар-Гіладі. Ізраїльські військові заявили, що пішли на цей крок після нової оцінки ситуації на кордоні.

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер раніше заявив, що Ізраїль проінформував Штати про серію обмежених наземних операцій у Лівані.

17 та 18 вересня у Лівані сталася серія вибухів пейджерів та рацій, які "Хезбалла" використовує для оперативного зв'язку. "Хезбалла" звинуватила в організації атаки Ізраїль, влада якого не брала на себе відповідальність за цю операцію.

Ввечері 27 вересня Армія оборони Ізраїлю завдала серію авіаударів по штабу "Хезбалли" у південному передмісті Бейрута Дахія. Внаслідок удару був ліквідований лідер "Хезбалли" Хасан Насралла.

По материалам: Подробности