itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Південній Кароліні вперше за 13 років стратили в'язня

В американському штаті Південна Кароліна провели страту ув'язненого за допомогою ін'єкції. Вирок 46-річному Фредді Оуенсу було призначено у 1999 році за вбивство продавчині крамниці під час пограбування у Грінвіллі. Це перша смертна кара в штаті за останні 13 років, пише CNN.

Верховний суд Південної Кароліни 19 вересня відмовився відкласти виконання вироку, а губернатор Генрі Макмастер відмовився його помилувати. Захист подав прохання про відтермінування страти за кілька годин. Адвокати стверджували, що Фредді Оуенсу не надали інформації про ін'єкційні препарати, порушивши його права.

Майже десять років у Південній Кароліні існувала проблема з постачанням ін'єкцій для страти. Про відновлення доступу до препаратів місцева влада повідомила у серпні 2024 року. Тоді ж стало відомо про плани виконати вирок Фредді Оуенсу, незважаючи на те, що той відмовився від свідчень і почав заперечувати провину.

У Південній Кароліні вперше за 13 років стратили в'язня

Страчений Фредді Оуенс

Нагадаємо, на початку 2023 року в штаті Міссурі здійснили першу в історії США страту трансгендерної жінки. Смертельну ін'єкцію ввели 49-річній Ембер Маклафін, засудженій за вбивство, скоєне в 2003 році. 

По материалам: Подробности