itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Співпраця Дурова і Telegram з Францією призвела до запитів з інших країн - Le Figaro

Месенджер Telegram, керівництво якого пішло на співпрацю з силовими структурами Франції після затримання його співзасновника Павла Дурова, почав відповідати на запити інших країн у рамках розслідувань кіберзлочинів. Йдеться про передачу інформації, яка може допомогти слідчим ідентифікувати злочинців. Про це повідомила газета Le Figaro з посиланням на джерела.

У Франції Telegram, за даними Liberation, відреагував на запити відділу у справах неповнолітніх (OFMIN) національної поліції, а також на запити жандармерії та надав інформацію, яка дозволить ідентифікувати деяких підозрюваних. Зокрема йдеться про злочини проти дітей.

Інші країни почали подавати запити до Telegram після того, як стало відомо про співпрацю Telegram з французькими відомствами.

Читайте також

Держслужбовцям і військовим заборонили використання Telegram

Одна з країн Євросоюзу (яка не уточнюється), за даними газети, отримала інформацію про групу в Telegram, за допомогою якої було замовлено близько сотні вбивств.

Деякі справи з країн, які не перебувають у Євроюсті, зокрема Південної Кореї, перебувають у процесі реєстрації у французькій системі правосуддя. У Південній Кореї вивчають заходи боротьби з каналами та чатами в Telegram, де широко поширюються порнографічні діпфейки.

У Франції наприкінці серпня Павлу Дурову висунули звинувачення за шістьма пунктами, що стосуються дій шахраїв у Telegram та відмови месенджера співпрацювати з французькою владою з цього питання. У рамках розглядів співзасновнику платформи заборонили залишати Францію. 

Читайте також

Telegram: чим загрожує відомий месенджер (відео)

На початку вересня Telegram видалив функцію "Люди поруч", часто користувалися шахраї, та анонсував удосконалення правил модерації.

Раніше "Подробиці" писали про те, як рф використовує застосунок Telegram для поширення фейків та дезінформації.

 

По материалам: Подробности