itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Рада провалила перейменування 336 населених пунктів через суперечки щодо п'яти з них

Верховна Рада провалила постанову про перейменування 336 населених пунктів через суперечки щодо нових назв п'яти з них. Про це на брифінгу заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає "Інтерфакс-Україна".

Ми ухвалили рішення, що погоджувальна рада — керівництво парламенту й керівники фракцій — внесе нову постанову, де прибере ці п'ять проблемних міст, сіл, селищ тощо в окремі постанови й проголосує цей пакет для того, щоб завершити деколонізацію України.

Рада проведе окремі дискусії щодо перейменування цих п'яти населених пунктів, потім буде зареєстровано два проєкти постанови, які згодом винесуть на вибір залу.

Спікер уточнив, що йдеться про перейменування населених пунктів Южне, Южноукраїнськ, Синельникове, Первомайськ і Павлоград.

Народні депутати пропонують перейменувати Южне на Порт-Анненталь, Южноукраїнськ — на Гард, Синельникове — на Ріднопілля, Первомайськ — на Сокологірськ, а Павлоград — на Матвіїв. 

За словами Стефанчука, Рада повернеться до постанови про перейменування після того, як проголосує за всі ресурсні законопроєкти, які потрібні насамперед для українського бюджету.

По материалам: Подробности