itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
В Україні допустили до експлуатації в ЗСУ бронемашину канадського проєкту

Міністерство оборони України впровадило в експлуатацію бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP, розроблений у Канаді для захисту від мін і засідок.

Про це повідомила пресслужба Міноборони на офіційному сайті.

MRAP, що розшифровується як Mine Resistant Ambush Protected, призначений для забезпечення захисту від вибухів і нападу. Ці бронемашини обладнані спеціальними амортизувальними кріслами і мають V-подібне днище, яке допомагає розсіювати енергію вибуху.

MRAP складається з монолітної бронекапсули і зовнішніх вибухопоглинальних елементів, таких як колеса, шасі і двигун. Ці компоненти поглинають кінетичну енергію вибуху міни вагою до 6 кг тротилу, зберігаючи захист для екіпажу.

"Бронеавтомобіль Roshel Senator побудований на шасі американського важкого пікапа Ford F-550. Спочатку він був призначений для поліції, але для українських військових версія машини була удосконалена", — зазначають в МОУ.

Адаптуючи машину для українських умов, інженери додали V-подібне днище, броню, що захищає від куль і уламків, посилену підвіску, повний привід і 6,7-літровий турбодизель потужністю понад 300 кінських сил.

По материалам: Подробности