itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Українські військові збили 44 "шахеди"

У ніч на 12 вересня російські війська здійснили масовану атаку на Україну, запустивши 69 повітряних засобів нападу. Українські сили ППО змогли збити 44 ударні безпілотники, троє ворожих дронів повернулися до росії, а ще чотири зникли з радарів.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у соціальних мережах.

У ніч на 12 вересня 2024 року радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та супроводжували 69 повітряних цілей противника. Окупанти завдали ударів по Чернігівщині двома балістичними ракетами "Іскандер-М" з Курської області та авіаційною ракетою Х-59/69 з Брянської області, а також застосували дві крилаті ракети Х-22/32 з літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний. Крім того, було запущено 64 ударні БпЛА типу Shahed з Курська, Єйська та Чауди (Крим).

Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

За інформацією Повітряних сил, під час бою було збито 44 ударні безпілотники. Троє з них повернулися до Росії, ще чотири втратили зв'язок на території України. Наразі інформація про постраждалих чи пошкодження не надходила.

Станом на 9:00 чотири ударні дрони продовжують перебувати в повітряному просторі України, тривають бойові дії.

По материалам: Подробности