itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Херсонщині різко зросла інтенсивність бойових дій, ворог намагається зайняти острови - ОУВ "Таврія" (відео)

На Придніпровському напрямку з початку доби, 12 вересня, російські загарбники двічі атакували наші позиції. Вчора атак було 7.

На Оріхівському напрямку з середини серпня наступило затишшя, ворог не йде в наступ, лише обстрілює позиції Сил оборони з артилерії та авіації. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів речник ОУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Оперативна зона ОУВ "Таврія" має велику протяжність і складається з кількох напрямків. У ній є зокрема Придніпровський напрямок — це лівобережжя Херсонської області. Оріхівській та Гуляйпільський напрямки, які входять до Запорізької області. І там, і там зростає інтенсивність бойових дій. Ситуація на них дещо відмінна.

При цьому більша кількість бойових зіткнень, так званих піхотних штурмів, відбувається саме на Придніпровському напрямку, де наші підрозділи продовжують утримувати плацдарми на лівому березі Дніпра.

Сьогодні з початку доби станом на 16 годину штурмових дій відбулося дві. Вчора впродовж доби їх було сім. Це те, що стосується Херсонщини. Протягом останнього тижня, за сім днів, їх було близько 60-ти. Порівняно з попереднім періодом відносного затишшя це різке загострення. Противник задію значні зусилля для того, щоб зайняти сіру зону на островах або у тій місцевості, яка порізана протоками, гирлами Дніпра саме на лівому березі.

Там бойові дії дещо ускладнені потребою в логістиці за допомогою човнів, гідроциклів. Велика кількість цих плавзасобів цілими складами знищується день в день, росіяни там зазначають значних втрат. Атакують невеликими групами. 

Нашим підрозділам вдається утримувати позиції на лівому березі Дніпра. Це не лише Кринки, це близько семи локацій, починаючи від гирла Дніпра, і далі на схід від Кринок. Це те, що стосується Херсонщини.

Що стосується Запоріжжя, то там піхотних штурмів з боку московитів не так багато, однак вони супроводжуються великою кількістю артилерійських обстрілів, авіаударів, а також активною роботою безпілотних систем. Наприклад, за вчорашню добу у всій нашій операційній зоні було понад 300 артилерійських обстрілів з залученням 1,5 тисячі боєприпасів. Більшість із них припали саме на Запорізький напрямок. 

За вчора було знищено або виведено з ладу 69 осіб, це безповоротні санітарні і полонені разом. Знищено або пошкоджено 42 одиниці техніки. тут є чим похвалитися, бо на Гуляйпільському напрямку, де бойових дій не відбувається ще з середини серпня, вдалося вразити один танк і три бойові бронемашини. 

На Оріхівському напрямку вчора було знищено один ЗРК "Бук" в районі села Українка, а також ще одну зенітку установку в районі Покровського. Крім того, знищено 13 артилерійських систем. 

Окремо виділяю втішну тенденцію збільшення статистки ураження ворожих дронів-розвідників. За вчорашню добу було збито 4 безпілотники оперативно-тактичного рівня типу "Крило", — розповів Дмитро Лиховій.

По материалам: Подробности