itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Під Куп'янськом ситуація стабілізується, інтенсивність ворожої авіації зменшилась - 92 ОШБ

На Куп’янському напрямку російські війська у неділю 11 разів безуспішно намагалися штурмувати позиції Сил оборони України поблизу Синьківки, Степової Новосілки, Глушківки, Лозової та Стельмахівки.

У Вовчанську противник вів безуспішні штурмові дії у районі багатоповерхової забудови. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів заступник командира батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБ імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич.

"Ситуація наразі дуже напружена, ворог тисне, Він мав наметі в лічені дні дійти до річки Оскіл та зайняти лівий берег. Наразі ситуація стабілізується, але тривають інтенсивні бойові дії з нашого боку для того, щоб утримати позиції.

Ворог працює практично на всіх напрямках, це здебільшого КАБи, авіація, артилерія. Потім невеликі піхотні групи за підтримки бронетехніки. Ті географічні умови, які є на тому напрямку, це лівий берег річки Оскіл, Куп’янський район, там дійсно є багато полів, посадок, і вони рухаються саме так. Посадка за посадкою намагались рухатись. І цей рух видно по DeepState за останній тиждень.

Наразі ситуація стабілізується і завдання втримати позиції. Там працює дуже багато наших підрозділів, різних бригад, які об'єднали свої зусилля для того, щоб ворога зупинити і не дати йому пройти далі…

Інтенсивність ударів ворожої авіації не така велика, як була раніше. Думаю, це пов'язано з тим, що фронт зараз дуже розтягнутий, і вони намагаються активничати на деяких напрямках. І Курщина дуже багато забирає їхніх сил, у тому числі авіації і КАБів.

Їхня тактика — повністю знищення всього. Тобто міста, які вони намагаються захопити, вони знищують вщент. Це можна сказати і про Вовчанськ, який майже повністю знищений…

По Вовчанську просування у ворога немає, як було декілька тижнів тому, так і залишається. Вони тримаються агрегатного заводу — там вони заблоковані. І тримаються у північній частині міста, намагаються чіплятися за багатоповерхові будинки", — розповів Олесь Маляревич. 

По материалам: Подробности