itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Російське командування схвалює страти військовополонених бійців ЗСУ — ISW

Російське військове командування схвалює вбивства та страти українських військовополонених, які потрапляють до російських сил.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) США.

Російські війська дедалі частіше страчують українських військових, що здаються в полон, вздовж лінії фронту. Ймовірно, це частково пов’язано з тим, що такі воєнні злочини отримують схвалення з боку російського командування, – зазначається в документі.

ISW звернув увагу на оприлюднені 6 вересня відеоматеріали CNN, які демонструють страти українських полонених російськими військами. Ці інциденти сталися поблизу Покровська наприкінці серпня 2024 року та у травні цього ж року в Запорізькій області. У сюжеті йдеться про 15 задокументованих випадків розстрілів українських полонених російськими військовими за останні 10 місяців.

Інститут неодноразово фіксував подібні випадки страти українських полонених та інші зловживання з боку російських військових, що спостерігалися на різних фронтах. Це дозволяється або схвалюється окремими російськими командирами, – зазначають аналітики ISW.

Варто зазначити, що 3 вересня в соцмережах з’явилися кадри чергового розстрілу українського полоненого, здійсненого підрозділами російської армії. Прокуратура вже відкрила кримінальне провадження.

По материалам: Подробности