itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Норвегія передала Україні технологію виробництва 155-мм снарядів

Уряд Норвегії дозволив передати Україні технологію виробництва снарядів калібру 155 мм, розроблену компанією Nammo. Про це повідомляє уряд Королівства.

"Наш уряд вжив низку заходів щодо збільшення виробництва артилерійських боєприпасів у Норвегії. Водночас ми бачимо, що важливо посилити можливості українців виробляти сучасні артилерійські боєприпаси в Україні", — прокоментував рішення прем’єр-міністр Йонас Гар Стере. 

​У березні уряд Норвегії дозволив норвезьким оборонним компаніям звертатися до МЗС за ліцензією для передачі технологій в Україну. Компанія Nammo подала заявку й отримала дозвіл.

Компанія Nammo, яка одним з найбільших виробників боєприпасів у Європі, уклала угоду, яка передбачає ліцензійне виробництво артилерійських снарядів українською оборонною компанією коштом Норвегії. Осло виділяє на ці цілі понад 1 млрд норвезьких крон ($94 млн). 

Читайте також

Україна отримає 100 тис. снарядів за чеською ініціативою до кінця літа

Переговори з компанією Nammo тривали вже давно, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. А сьогодні уряд Норвегії не лише дозволив передати ліцензії на виробництво артилерійських снарядів калібру НАТО українській компанії, а й погодився профінансувати цей процес. 

Це вже друга ліцензія на виробництво снарядів 155 калібру в Україні. Першою була ліцензія від KNDS/Nexter.

Nammo AS (Nordic Ammunition Company) — норвезько-фінська компанія зі штаб-квартирою в Рауфоссі, Норвегія. Акції компанії розділені порівну і належать Міністерству торгівлі та промисловості Норвегії та фінській оборонній корпорації Patria. Nammo спеціалізується на виробництві боєприпасів, плечової зброї та ракетних двигунів. Має понад 3100 співробітників, 27 виробничих майданчиків у 11 країнах.

Раніше повідомлялося, що в червні Україна через третіх осіб отримала боєприпаси з Сербії на 800 млн євро.

По материалам: Подробности