itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Запорізькій області на FPV-дрони припадає понад 50% всіх атак - Федоров

Впродовж минулої доби, 19 серпня, російські окупанти 376 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Війська рф здійснили 4 авіаційні удари по П'ятихатках, Малинівці, Роботиному та Левадному. Але найбільше ударів — 218 — ворог завдав з допомогою безпілотників різних модифікацій.

"Режиму тиші жодного немає, ворог продовжує знищувати наші населені пункти, але найгірше — вбивати наших людей. За останню добу ворог вбив одну нашу людину, 5 цивільних мешканців поранені на прифронтових територіях. 

Здебільшого ворог атакує наші населені пункти останні декілька тижнів з допомогою FPV-дронів. Саме вони сьогодні більше ніж 50% в арсеналі ворога по нашій території. Щодня це 350-450-500 обстрілів. Інтенсивність точно не спадає. Найбільше страждають прифронтові населені пункти, це Оріхів, Гуляйполе, Степногірськ.    

 Дійсно, ворог влаштовує таке собі сафарі, полювання на цивільних мешканців. Здебільшого це люди, які просто пораються на городі чи знаходяться на придомових територіях", — розповів очільник Запорізької області.

По материалам: Подробности