itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
— WSJ » src=»/wp-content/uploads/2024/08/a8cf63aa5c989c0286798510483b2dea.jpg» alt=»США не надають ЗСУ розвіддані про цілі на території росії — WSJ» width=»100%» />

США відмовилися надавати Україні розвіддані про цілі на території росії. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на високопосадових американських чиновників. За його словами, Білий дім не хоче сприяти ЗСУ в Курській області чи іншому російському регіоні.

Журналісти WSJ поговорили з десятками українських військових, американських чиновників та інших знайомих з деталями операції із вторгнення у Курську область. За словами джерел, в атаці було задіяно до 6 тис. вояків, ще 4 тис. виконували допоміжні дії в Сумській області. Підготовка велася з початку літа.

За словами знайомого з операцією джерела WSJ, щоб уникнути послаблення фронту, більшість солдатів було перекинуто з резерву, який Україна за допомогою союзників формувала для майбутніх операцій.

Читайте також

На Курщині ЗСУ зруйнували міст через річку Сейм (відео)

Наступ Сил оборони України в Курській області триває вже тиждень. Українська влада України 12 серпня вперше офіційно підтвердила операцію. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українська армія контролює майже 1000 кв. км території рф.

​Раніше 12 серпня губернатор Курської області Олексій Смирнов називав удвічі менші показники, за його словами "глибина проникнення ЗСУ 12 км, ширина — 40 км", під контролем ЗСУ перебувають 28 населених пунктів.

13 серпня Сирський заявив, що ЗСУ контролюють уже 74 населені пункти в Курській області.

При цьому українські дипломати заявляють, що Київ не зацікавлений у завоюванні російських територій, а хоче лише убезпечити від російського обстрілу з Курської області мешканців прикордонної Сумської області України.

По материалам: Подробности