itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Сирський доповів Зеленському про фронт

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про ситуацію на фронті. Також головком розповів про операцію Сил оборони у Курській області. Про це повідомив Зеленський в Telegram.

Перша тема доповіді — ситуація на Донбасі, а саме на Торецькому та Покровському напрямках. Президент зазначив, що українські воїни та підрозділи роблять усе для знищення окупанта та відбиття десятків російських штурмів на добу.

Друга тема — Курська операція. Сирський доповів про зміцнення позицій українських сил у Курській області та розширення стабілізованої території.

На сьогоднішній ранок є поповнення обмінного фонду для нашої держави. Дякую всім солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон і цим наближають звільнення наших воїнів та цивільних, які утримуються росією.

Також Сирський та Зеленський обговорили постачання зброї. Йде робота над новими пакетами підтримки для держави від партнерів, визначаються пріоритетні напрямки.

Головне — обмеження російського наступального потенціалу і наша далекобійність. Готуємо відповідні доручення українським дипломатам.

Наступ Сил оборони України в Курській області триває вже тиждень. Українська влада України 12 серпня вперше офіційно підтвердила операцію. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українська армія контролює майже 1000 кв. км території рф.

​Раніше 12 серпня губернатор Курської області Олексій Смирнов називав удвічі менші показники, за його словами "глибина проникнення ЗСУ 12 км, ширина — 40 км", під контролем ЗСУ перебувають 28 населених пунктів.

13 серпня Сирський заявив, що ЗСУ контролюють уже 74 населені пункти в Курській області.

При цьому українські дипломати заявляють, що Київ не зацікавлений у завоюванні російських територій, а хоче лише убезпечити від російського обстрілу з Курської області мешканців прикордонної Сумської області України.

По материалам: Подробности