itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Зеленський обговорив створення військових комендатур у Курській області

Президент Володимир Зеленський провів нараду, присвячену ситуації в Курській області. Обговорювалися ключові питання, такі як безпека, гуманітарна допомога та можливість створення військових комендатур за необхідності.

Про це повідомив глава держави.

Україна захищає себе та життя своїх громадян у прикордонних районах і проводить активні дії на території Росії. Наші сили строго дотримуються міжнародних конвенцій та гуманітарного права, — зазначив Зеленський.

Міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук додала, що українські війська створюють зону безпеки на території Росії, прилеглій до України. У цій зоні перебувають цивільні росіяни, які знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого дотримується українська сторона.

За словами Верещук, серед планів українських військових є проведення гуманітарних операцій для підтримки цивільних осіб у цій зоні. Також передбачено відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних як до Росії, так і до України.

Крім того, планується допуск міжнародних гуманітарних організацій до цієї зони для гуманітарного реагування та моніторингу ситуації.

Верещук зазначила, що наразі триває підготовка та консультації з цього питання.

По материалам: Подробности