itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Пожежа на території Запорізької АЕС припинилася - Дніпропетровська ОВА

На території Запорізької атомної електростанції припинилася пожежа, спричинена російськими окупантами.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Пожежа на ЗАЕС

11 серпня жителі Нікополя побачили пожежу в одній із градирень Запорізької АЕС, розташованої на окупованому березі колишнього Каховського водосховища.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що, за неофіційною інформацією з протилежного берега, російські війська підпалили в градирні велику кількість автомобільних шин. Він підкреслив, що ЗАЕС працює в штатному режимі.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що "російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції". За його словами, рівень радіації залишається в межах норми, але ситуація на ЗАЕС не може бути стабільною, поки станцію незаконно контролюють російські військові, використовуючи її для шантажу України та всього світу. Він також наголосив на необхідності реакції міжнародної спільноти та МАГАТЕ.

МАГАТЕ повідомило, що його експерти спостерігали густий чорний дим на північній частині ЗАЕС після "численних вибухів".

Енергоатом припускає, що причиною пожежі могла бути недбалість окупантів або навмисний підпал. Перевищення контрольних рівнів радіоактивних викидів і скидів не зафіксовано.

По материалам: Подробности