itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Кількість жертв удару по Костянтинівці зросла: чим била росія та які наслідки

У п'ятницю, 9 серпня, російські війська завдали авіаудару ракетою Х-38 по центру Костянтинівки на Донеччині, влучивши по "Екомаркету", де зокрема було відділення "Нової пошти". Окрім знищеного супермаркету, поруч випалені кіоски та автівки. Десятки людей постраждали, є жертви. 

Кількість жертв зросла

У Костянтинівці вже 44 поранених і 11 жертв теракту росіян.

Рятувальники шукають під завалами людей, поки їхні рідні сподіваються, що вони…вціліли. 

Чим била росія?

Близько 11:00 сталося пряме попадання в магазин "Екомаркет", де постійно перебуває багато людей. На місці спалахнула велика пожежа.

Кількість жертв удару по Костянтинівці зросла: чим била росія та які наслідки

Спочатку голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що окупанти атакували місто зі ствольної артилерії. Він назвав це цілеспрямованим ударом росіян. Втім, згодом уточнив, що війська рф завдали авіаудару ракетою Х-38.

Під ударом також опинилося й вантажне відділення "Нової пошти", яке знаходилося у торгівельному центрі. Один зі співробітників постраждав, у нього контузія. 

Скільки жертв та поранених, які наслідки?

Відомо про щонайменше 11 загиблих та 44 постраждалих, з них багато тих, хто отримав контузії. Під завалами ще можуть перебувати люди. Місцева влада інформувала, що серед потерпілих та жертв дітей немає. Втім, місцеве видання "Донбас Реалії" пише, що з-під завалів дістали тіло дитини. 

Кількість жертв удару по Костянтинівці зросла: чим била росія та які наслідки

Пожежу площею 1 тис. кв. м. вдалося ліквідувати. При цьому, рятувальну операцію доводилося призупиняти через загрозу повторного обстрілу.

За словами Філашкіна, окрім "Екомаркету", в якому на момент удару знаходилися близько 50 осіб, поряд вщент випалено ще ряд торгівельних кіосків. Також пошкоджено житлові будинки, більше десятка автомобілів. 

Реакція Зеленського

Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл, опублікувавши відео наслідків.

"Костянтинівка, Донецька область. Удар російських терористів по звичайному супермаркету та пошті. Люди під завалами. Триває рятувальна операція, і буде зроблено все, щоб врятувати людей…росія відповідатиме за цей терор, і ми зробимо все, щоб світ і надалі був з Україною, підтримував наш захист і порятунок життів наших людей", — написав глава держави під відео.

Раніше ми писали про те, що кількість жертв та постраждалих стрімко росте.

По материалам: Подробности