itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Донеччині примусово евакуюють дітей з Селидового, Мирнограда, Новогродівки та селищ

Через наступ росіян влада ухвалила рішення про примусову евакуацію дітей з населених пунктів Донеччини. Відповідне рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського та Краматорського районів Донецької області, зокрема з міст Селидове та Новогродівка.

Голова голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін уточнив, що йдеться про евакуацію дітей з їх родинами у примусовий спосіб з Мирнограда, сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка та міста Новогродівка Новогродівської ТГ, сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської ТГ, сіл Костянтинопольське та Острівське Курахівської ТГ.

За рекомендацією командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Андрія Гнатова прийняли рішення про примусову евакуацію дітей з Селидового.

Таку евакуацію планують провести впродовж 60 діб. Для здійснення евакуації розгорнуто приймальний пункт.

У більш безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

Евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

По материалам: Подробности