itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ рф

Переговори між Україною та росією в рамках другого саміту миру можуть розпочатися навіть у разі, якщо на той момент окупанти не виведуть свої війська з усієї території України.

Про це йдеться в інтерв'ю президента Володимира Зеленського для французьких ЗМІ.

Президенту України поставили запитання, чи змінилися умови для переговорів з Росією, зокрема, чи є повне виведення російських військ обов'язковою умовою.

Це не означає, що в цей момент (початку переговорів у рамках другого саміту миру — ред.) ми будемо на кордонах 1991 року. Це я вам відповідаю на ваше запитання. Ні, це не означає, — сказав Зеленський.

Він додав, що сценарій повного відновлення територіальної цілісності до початку переговорів є справедливим, але не обов'язково досягатиметься лише військовим шляхом.

За словами Зеленського, Україна разом з більшістю країн світу планує підготувати мирний план, який дозволить вирішити такі питання дипломатичним шляхом.

Коли французькі журналісти ще раз уточнили, чи означає це, що повне виведення військ РФ не є умовою для переговорів, Зеленський відповів:

Це бажано для всього світу, щоб зупинити Путіна (російського диктатора Володимира Путіна), щоб кордони були умовою. Це бажано для всього світу.

По материалам: Подробности