itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Китай розширив обмеження на експорт безпілотників після візиту Кулеби

Китай розширив обмеження на експорт продукції подвійного призначення, серед яких безпілотники з високоточним вимірювальним обладнанням, лазери, обладнання для отримання інфрачервоних зображень та інша техніка. Ця продукція не повинна використовуватися для "поширення зброї масового ураження, тероризму чи у військових цілях", повідомило Мінторгівлі КНР.

Поправки набудуть чинності за місяць, з 1 вересня. Їх додали до документа, вперше опублікованого рік тому, 31 липня 2023 року. За цей рік відомство, як йдеться у повідомленні, ретельно обговорило пропозиції "різних зацікавлених сторін" для більш ефективного захисту нацбезпеки та інтересів Китаю та виконання міжнародних зобов'язань.

Китай завжди вважав, що науково-технічний прогрес має приносити користь народам усіх країн. Китайський уряд рішуче підтримує китайські компанії у здійсненні міжнародної торгівлі та співробітництва в галузі безпілотних літальних апаратів у цивільній сфері, виступає проти незаконного використання цивільних безпілотних літальних апаратів у немирних цілях.

Читайте також

Китай почав чи готується почати постачати росії летальну зброю — Міноборони Британії

Тиждень тому 24 липня Китай відвідав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він став найвищим українським чиновником, який відвідав Пекін з 24 лютого 2022 року. Китайська сторона під час візиту зауважила, що війна триває вже третій рік і є ризики ескалації.

Цього літа європейські джерела Bloomberg розповіли, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, аналогічний іранським апаратам Shahed. Влада США вважає, що Китай утримується від прямих поставок зброї.

Китайський голова Сі Цзіньпін дав слово не постачати зброю росії, розповідав президент України Володимир Зеленський. Пекін заперечує постачання озброєнь Москві.

По материалам: Подробности