itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Харківщині тривають високоінтенсивні бої, але ситуація близька до стабілізації - 92 бригада (відео)

На Харківському напрямку росіяни за минулу добу здійснили 6 безуспішних атак поблизу Глибокого та Вовчанська. Під постійним вогнем ворожої авіації перебуває область. З початку доби з російських міст Бєлгород та Шебекіно росіяни завдали 11 авіаударів.

Авіабомбами били в райони українських населених пунктів Черняки, Веселе, Липці, Малі Проходи, Глибоке, Караїчне та Питомник. Також противник завдав удару ракетою "Іскандер-М" по місту Дергачі.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "АХІЛЛЕС" 92 Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"Ситуацію можна охарактеризувати як високоінтенсивна. Так чи інакше, незважаючи, що противник несе об'єктивно більш ніж суттєві втрати на полі бою — у техніці, живій силі, знаходе резерви для того, щоб поповнити і тримати  постійно високоінтенсивний рівень. Тобто ударно штурмові дії противника відбуваються щоденно. Але незважаючи на це Сили оборони віртуозно виконують свою роботу. Тому що успіхів на полі бою, незважаючи на те, що російсько-окупаційні генерали гонять у бій свій особовий склад, противник не має на поточний момент. 

Також Сили оборони на останній період провели ряд операцій, які дозволили вибити противника з певної кількості позицій. І зараз надійно їх утримувати. 

Тому так чи інакше можна сказати, що ситуація близька до стабілізації… Плюс додатково ведеться робота щодо недопущення противником пройти лінію державного кордону на ще одному відтинку Харківської області, тому що так чи інакше ДРГ противника щупають, що відбувається за лінією державного кордону, де зараз не точаться бойові дії…

Противнику потрібен Вовчанськ для чого — щоб сформувати плацдарм для подальшого просування у тил нашого угруповання, яке тримає Куп'янськ. Для чого потрібна Липецька громада противнику — щоб підійти максимально до адміністративних меж міста Харкова. Тому що, коли противник підтягне ствольну артилерію, а також системи реактивного вогню, він зможе достатньо ефективно завдавати вогневе ураження саме за рахунок ствольної артилерії по місту Харкову.

Противник на початку Харківської операції інтенсивно застосовував броньовану та легкоброньовану техніку, але  більша її частина залишилася на полі бою. Артилерія, протитанкові засоби, FPV-дрони — це те, що дозволило спалити противника і змусити його використовувати інший тип техніки — двоколісні мотоцикли, багі. Але і ця техніка противника почала палати.

Тому більшість накопичення живої сили відбувається нечисленими групами у час, коли починає темніти або світати. Противник затягується по одному, вдвох чи втрьох на позиції. Накопичується, після цього намагається групою переходити до ударно-штурмових дій. При підтримці авіації засобів БПЛА та артилерії", — розповів Юрій Федоренко. 

По материалам: Подробности