itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Вбивство Ірини Фаріон: у Нацполіції розповіли про підозрюваних та основні версії (відео)

Правоохоронці розглядають різні версії вбивства відомої націоналістки Ірини Фаріон. Зокрема і причетність росії до вбивства колишньої депутатки Ради. Слідчі вивчають й інші версії, пов'язані з наявністю у Фаріон ворогів усередині України та особисті мотиви.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська. Вона відмовилась відповісти, чи є у поліції підозрювані у гучному політичному вбивстві і чи хтось  затриманий.

"Після скоєння цього злочину до поліції надходить великий масив різноманітної інформації від багатьох людей… Не вся інформація, яка подається, особливо шириться соцмережами є правдивою. Доводиться спростовувати, тому просимо людей користуватися лише офіційними джерелами.

Зараз надходить дуже багато інформації, ми її перевіряємо, у тому числі чи дійсно ця особа причетна до скоєння злочину. Працюють усі служби та підрозділи поліції. Після  того, як буде якась офіційна інформація, ми обов'язково її надамо. 

Розглядаються різні версії, зокрема вбивство з особистих мотивів, замовне вбивство, громадянська позиція пані Ірини та інші. 

Триває досудове розслідування, розпочате за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України — це умисне вбивство. Санкція статті передбачає максимальне покарання позбавлення волі терміном до 15 років", — розповіла  речниця поліції Львівської області.

По материалам: Подробности