itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Європарламент засудив візит Орбана до Москви

Новообраний Європарламент ухвалив резолюцію, яка осудила візит угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана до росії у рамках його "мирної місії". Документ також підтвердив готовність продовжувати підтримку України.

Згідно з інформацією на сайті Європарламенту, за резолюцію проголосували 495 депутатів, проти виступили 137, а 47 утрималися від голосування.

Парламент відзначив, що осуджує ракетний удар Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві та невідповідний візит угорського прем'єра до рф, який не враховував позицію ЄС і представляє собою "грубе порушення" договорів та спільної зовнішньої політики блоку. Резолюція вимагає від Угорщини відповідальності за ці дії.

З урахуванням того, що після так званої миротворчої місії угорського прем'єр-міністра сталася атака на дитячу лікарню, резолюція також вказує на неефективність так званих мирних зусиль Орбана, — вважають депутати.

В загальному, резолюція висловлює першу офіційну позицію новообраного Європарламенту щодо війни проти України, підтверджуючи, що ЄС буде підтримувати Україну на шляху до перемоги.

По материалам: Подробности