itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Терористичний удар росіян 8 липня: в "Охматдиті" розповіли, в якому стані лікарня та діти

Деякі будівлі "Охматдиту" повністю зруйновано внаслідок російської атаки 8 липня, зокрема, будівлю токсикології, реанімацію, приміщення діалізу, а також травмпункт.

Про це розповіла Анастасія Магеррамова, прессекретарка лікарні "Охматдит" в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Вчора було дуже гучно. Є загиблі та поранені, але лікарня зараз продовжує працювати і планувати, як діяти далі і зробити все необхідне для дітей та персоналу. Через вчорашні події багато хто не може прийти до тями. Нас вражає єднання людей, які допомагають нам. Ми дякуємо всім небайдужим та різним службам", — сказала прессекретарка.

За її словами, щодо пошкодженого обладнання будуть підбивати підсумки. Є багато пошкоджень в операційних та відділеннях. Зараз важко оцінити збитки, але над цим зараз працюють спеціальні служби, сказали в "Охматдиті".

"Багато пацієнтів евакуювали ще вчора, зокрема, реанімаційних та онкологічних. Деяких пацієнтів скерували у нас на території у вцілілі будівлі. Діти все одно ще перебувають у нас, але ті, хто потребували швидкої допомоги, отримали її завдяки іншим медзакладам та волонтерам", — відповіла Магеррамова.

По материалам: Подробности