itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
ДБР перевірить дії генерала Содоля через прорив росіян на Харківщині

Державне бюро розслідувань перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля, який командував обороною Харківського напрямку через прорив росіян після заяви начальника штабу бригади "Азов" Богдана Кротевича. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

ДБР відповіло Кротевичу, що його заяву за фактами можливого перевищення службових повноважень та некомпетентного командування військами з боку командуючого ОСУВ "Хортиця" Юрія Содоля розглянули та приєднали до матеріалів кримінальної справи щодо обставин прориву росіянами кордону в Харківській області.

Серед іншого надається правова оцінка діям військового командування ОСУВ "Хортиця" під час планування та проведення оборонних операцій на ввіреному напрямку.

У Бюро пообіцяли начштабу "Азову", що викладені ним обставини будуть перевірені. Сам Кротевич напередодні заявив, що "відповіддю ДБР не задоволений".

Далі вже робота адвокатів, вдячний всім хто підтримує. Військових прошу не боятись давати свідчення ( в тому числі непублічні), ми не відступимося.

Нагадаємо, ДБР звинувачує 28 командирів у тому, що росіяни захопили північ Харківщини. За версією слідства, командування 125 бригади та підпорядковані їй підрозділи не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківщини та росії, що призвело до втрати військової техніки та особового складу.

Загалом у справах фігурує прізвища 28 військовослужбовців — командувач оперативно-тактичного угруповання, командир бригади, командири батальйонів, командири рот, начальник відділення розвідки штабу.

По материалам: Подробности