itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Південна Корея розповіла, яку зброю може передати Україні

Південна Корея визначить обсяг поставок зброї Україні на основі позиції росії щодо КНДР, передає агентство Yonhap з посиланням на представника адміністрації президента Юн Сок Йоля.

Існують різні варіанти поставок зброї, і наша позиція щодо нещодавніх подій між росією та Північною Кореєю залежить від того, як росія підійде до ситуації в майбутньому.

Серед видів зброї для поставок Україні, що розглядаються, – 155-мм артилерійські снаряди та системи протиповітряної оборони.

Однак влада Південної Кореї "зберігає стратегічну невизначеність" у цьому питанні, розглядаючи його як "дипломатичний хід", що дозволяє чинити тиск на москву для її відмови від передачі військових технологій Пхеньяну, пише Yonhap.

Читайте також

Пекін висловив невдоволення через можливий візит путіна до КНДР після КНР – WSJ

До цього Сеул постачав Києву лише нелетальну зброю через заборону на іншу допомогу країнам, які перебувають у стані війни.

Південна Корея також має намір викликати високопосадового російського представника в Сеулі, щоб висловити протест проти підписаної з КНДР угоди.

Йдеться про реакцію Сеула на угоду про всеосяжне стратегічне партнерство росії та КНДР, підписану під час візиту путіна до Пхеньяна 18-19 червня. Вона передбачає військово-технічне співробітництво росії з КНДР.

Документ зокрема передбачає негайне надання допомоги один одному, якщо москва або Пхеньян зазнають нападу або опиняться у стані війни.

Читайте також

Половина ракет КНДР, які росія запускала по Україні, вибухнули у повітрі

Після підписання цього договору влада Південної Кореї вирішила переглянути свою позицію щодо поставок зброї в Україну. У відповідь путін заявив, що Сеулу "немає про що турбуватися". І попередив, що надання летальної зброї в Україну стане "великою помилкою".

По материалам: Подробности