itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Відключень світла побільшає: в чому причина

Ще один енергоблок однієї з українських АЕС виведуть у ремонт. У зв'язку з цим тривалість відключень світла може зрости. Про це повідомляє "Енергоатом".

Як зазначається, найближчими днями "Енергоатом" виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись.

Але з іншого боку саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії.

В "Енергоатомі" додають, що протягом останніх місяців завершити ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Ремонти завершили раніше на 22 доби, ніж планувалося. 

В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні, – заявив в.о. голови "Енергоатома" Петро Котін.

Раніше ми писали про те, що в разі продовження російських атак на електростанції, наступної зими українці можуть залишатися без світла та тепла до 20 годин на день.

По материалам: Подробности