itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
На півдні України росіяни за день втратили п'ять човнів - Плетенчук (відео)

Російські загарбники за один день втратили на півдні України одразу п'ять човнів, що перевищує їхні звичні втрати в кілька разів. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Одразу хочу внести ясність – мова йшла про події на півдні, а не в морі. Я нагадав, що там тривають серйозні бойові дії, я маю на увазі саме суходіл. Зазвичай там окупанти втрачають плавзасоби періодично. Це малі плавзасоби для того, щоб долати водні перешкоди, наприклад річку Дніпро. 

У принципі ці втрати у них щоденні, а вчора вони втратили цілих п'ять одиниць, це насправді досить суттєво. Я не можу розкривати подробиць щодо цього інциденту конкретного, але суто статистично маємо такі цифри…", – розповів речник ВМС ЗСУ.

За словами Плетенчука, росіяни продовжують ховати свої бойові кораблі в Чорному морі від українських ракет і морських дронів. 

"Метод у них той самий – сховатися, бажано в пункті базування, відгородитися боновими загородженнями, виставити спостережні пости… Це спроби спостереження, моніторингу та протидіяти. Це про авіацію. Ця компонента у них зараз фактично є основною в Чорному морі. Свою присутність вони перевели у підводний стан, може тому, що у них новий командувач підводник.

Але присутність ворога у Чорному морі зараз є саме за рахунок субмарин, які станом на зараз виходять туди позмінно. Надводних кораблів у Чорному морі, як і раніше, не спостерігається", – розповів речник Військово-Морських Сил ЗСУ.

По материалам: Подробности