itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Зеленський про удари по рф: бачимо кожну точку концентрації ворога, потрібне політичне рішення

Українські партнери досі не погоджуються на те, щоб Україна могла завдавати превентивних ударів по території росії. Для цього потрібно лише політичне рішення.

Про це йдеться у заяві президента Володимира Зеленського.

Він зазначив, що багато лідерів, представників держав і міжнародних організацій, а також громадських діячів висловили співчуття Україні та Харкову, засудивши російський терор.

Важливо, щоб таке засудження привело до цілком справедливих наслідків. Щоб нарешті в нас з’явилось достатньо систем ППО для захисту України, наших міст. І щоб у партнерів з’явилась достатня рішучість для превентивного захисту від російських терористів так, як били б по будь-яких інших терористах — знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя, — сказав президент.

Він пояснив, що українські військові знають і бачать кожну точку концентрації російських військ, а також райони запуску російських ракет і бойових літаків. 

Знищити цю терористичну силу, а отже, врятувати тисячі життів і гарантовано зупинити розширення війни — це суто політичне рішення. Рішення, яке потрібно ухвалити, — підкреслив глава держави.

Зеленський підтримав всіх партнерів, які підтримують цю ідею.

Нагадаємо, Швеція не заперечує проти використання Україною шведської зброї для ударів по російських цілях.

По материалам: Подробности