itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Допомога Заходу надто повільна, кожне рішення спізнюється на рік - Зеленський

Західні союзники занадто довго приймають рішення щодо військової підтримки України. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Reuters.

Він зазначив, що надання військової допомоги, зокрема систем протиповітряної оборони, таких як системи Patriot, є "одним великим кроком вперед, але перед цим були два кроки назад".

Кожне рішення, до якого ми приходимо, із запізненням приблизно на рік, – сказав Зеленський у понеділок, 20 травня. 

Його критичні зауваження пролунали в небезпечний для українських військ час, коли росія має чисельну та збройну перевагу, наступаючи на північному сході та сході країни.

Зеленський, очевидно розчарований затримками з боку західних партнерів, запропонував шляхи більш безпосередньої допомоги, зокрема, збивання російських ракет над територією України за певних обставин.

За його словами, ситуація на північному сході країни зараз контрольована, попри те, що війська Москви перетнули кордон і розпочали вторгнення до міста Харків.

Нагадаємо, американське озброєння надходитиме Збройним силам України "стабільним потоком". Про це на онлайн-зустрічі у форматі Рамштайн заявив міністр оборони США Ллойд Остін. 

По материалам: Подробности