itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
З митрополита УПЦ МП Павла зняли електронний браслет (відео)

Печерський районний суд Києва ухвалив зняти електронний браслет з колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя), якого підозрюють у підривній діяльності проти України. Про це повідомив його адвокат Микита Чекман і виклав відео зняття браслета.

У Київській обласній прокуратурі заявили:

"30 квітня Печерський районний суд, попри клопотання прокурора про продовження обов'язків обвинуваченому митрополиту у повному обсязі, задовольнив клопотання частково.

Рішенням суду йому не продовжено дію обов'язку носити електронний засіб контролю.

Обвинувачений і досі зобов'язаний не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов’язаних з небезпекою для життя та здоров'я. Також він має утриматись від спілкування з потерпілими та свідками у кримінальному провадженні, наголошують у прокуратурі".

Прокуратура не отримала повний текст ухвали, а в судовому засіданні була оголошена лише резолютивна частина ухвали, тому сказати чим мотивовано таке рішення суду, наразі неможливо. Повний текст ухвали буде оголошено 6 травня. Ухвала суду  оскарженню не підлягає

Нагадаємо, що 1 квітня 2023 року митрополиту Павлу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

По материалам: Подробности