itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
США планують відправити в Україну 60 військових радників

США розглядають можливість відправлення додаткових військових радників до посольства у Києві. Про це пише Politico.

За словами представника Пентагону генерала Патріка Райдера, від початку повномасштабного вторгнення американське Міноборони коректувало свою присутність в Україні.

Наразі ми розглядаємо можливість направлення кількох додаткових радників для посилення Управління оборонної співпраці при посольстві.

Він додав, що оборонна співпраця виконує "різні консультативні та допоміжні небойові місії" і запевнив, що військові радники не братимуть участі у бойових діях, а консультуватимуть та підтримуватимуть український уряд та збройні сили. На них поширюються ті ж обмеження на поїздки, що й на решту всіх співробітників американського посольства.

Читайте також

США можуть передати Україні ракети ATACMS наступного тижня

Радники підтримуватимуть логістику та нагляд за зброєю, яку США відправляють Україні, а також допомагатимуть українським військовим в обслуговуванні озброєння. Військові радники координуватимуть надходження зброї після того, як Конгрес США схвалить законопроект щодо військової допомоги Україні.

Конкретної чисельності особового складу, що підлягає відправленню в Україну, Райдер не назвав. За словами двох співрозмовників Politico, їх буде близько 60-ти.

Конгрес не міг погодити законопроект про допомогу Україні з жовтня 2023 року через позицію республіканців, які контролюють Палату представників.

Читайте також

Україна отримає боєприпаси через кілька днів – Пентагон

20 квітня нижня палата Конгресу схвалила виділення $61 млрд для допомоги Україні в рамках комплексного законопроекту. 23 квітня його має розглянути Сенат. У разі схвалення законодавцями, документ підпише президент США Джо Байден.

Нагадаємо, 45-й президент США республіканець Дональд Трамп заявив, що для США важливим є "виживання України", і дорікнув європейським союзникам за недостатню підтримку Києва. 

По материалам: Подробности