itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Німеччина запропонувала передати Україні обладнання з закритих ТЕС

Німеччина запропонувала передати Україні власне обладнання з закритих теплових електростанцій (ТЕС) для заміни пошкоджених російськими ударами українських об'єктів. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Щойно був Роберт Габек, віцеканцлер Німеччини, він запропонував можливість подивитися на німецькі закриті об'єкти, які можна використати…

 

Обладнання може бути використане, навіть якщо потрібен якийсь ремонт, – ми його зробимо, щоб воно відпрацювало зиму.

Міністр визнав, що ситуація в енергетиці складна і на деяких зруйнованих об'єктах ще навіть не розібрали завали, щоб верифікувати пошкодження обладнання. 

Зараз багато з'явилося експертів, які все знають [і кажуть, що] завтра буде блекаут і тотальна катастрофа. Це все брехня, тотального блекауту в Україні не буде. Все залежить від обсягу ударів. На жаль, немає жодних сумнівів у тому, що вони триватимуть. Лівобережна частина України більш вразлива.

 

Нагадаємо, у ДТЕК повідомили, що 80% генеруючих потужностей компанії втрачено. 5 з 6 ТЕС серйозно пошкоджені, зокрема Бурштинська та Ладижинська ТЕС.

Постраждали всі блоки на Бурштинській ТЕС і всі — на Ладижинській ТЕС. Енергоблоки різною мірою руйнування: від повного до понад 50%. Сумарно втрачено близько 2 ГВт генерації.

Також відомо про серйозні пошкодження ТЕЦ-5 у Харкові (на фото). Частково пошкоджені Зміївська ТЕС і ТЕЦ-3.

11 квітня рашсти повністю знищено Трипільську ТЕС під Києвом — найпотужнішу електростанцію в області. 

Нагадаємо, раніше Литва запропонувала розібрати свої закриті ТЕС на запчастини та передати Україні.

По материалам: Подробности