itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Чехія зібрала для України 500 тисяч снарядів

Завдяки чеській ініціативі з закупівлі снарядів Україна отримала 500 тис. боєприпасів. Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала під час виступу у Вашингтоні. За його словами, у найближчі 12 місяців Україна отримає ще 1 млн снарядів.

Я радий, що зараз до нашої ініціативи приєдналися вже близько двадцяти країн – від Канади, Німеччини та Нідерландів до Польщі. Завдяки їм ми тепер можемо забезпечити 500 тисяч артилерійських боєприпасів. Ми віримо, що будуть нові поставки.

У лютому на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла за межами Євросоюзу 800 тис. снарядів для закупки та поставки Україні. Постачальники снарядів побажали залишитись анонімними. У березні Петр Фіала повідомив, що суму для купівлі першої партії в 300 тис. снарядів вже зібрали союзники України.

За даними джерел The Wall Street Journal, Чехія вже закупила для України майже 800 тис. артилерійських снарядів у різних постачальників по всьому світі, активізувавши відносини часів холодної війни. За даними видання, Чехія також знайшла 700 тис. снарядів, які можна придбати додатково.

По материалам: Подробности