itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Чехія законтрактувала 180 тисяч снарядів для України - Фіала

Чехія уклала контракти на поставки для України 180 тисяч артилерійських снарядів. Про це перед візитом до Вашингтона написав у колонці для Financial Times чеський прем’єр-міністр Петр Фіала.

"Ситуація в Україні критична… У них закінчуються боєприпаси, а це означає, що вони змушені щодня приймати складні рішення. Це надзвичайно ускладнює для них утримання лінії фронту – тієї самої лінії, від якої залежить безпека і майбутнє всієї Європи.

Ми працюємо над тим, щоб отримати ще 300 тисяч снарядів, і вже уклали контракти на перші 180 тисяч. Вони будуть доставлені на український фронт у найближчі місяці", – написав глава уряду Чехії.

Фіала написав, що до ініціативи з купівлі снарядів для України долучились два десятки країн і згадав серед них Данію та Нідерланди.

"Ми прагнемо створити надійний механізм постачання боєприпасів, який допоможе змінити ситуацію на полі бою. Для цього ми використовуємо наш унікальний досвід, який ґрунтується на тривалій підтримці України, силі нашої оборонної промисловості та наших історично налагоджених контактах у третіх країнах", – написав Фіала.

Нагадаємо, Чехія веде переговори щодо закупівлі у Греції зброї та військової техніки для України. 

По материалам: Подробности