itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Експерт оцінив, де і коли росія піде в наступ

росія може розглядати різні напрямки для майбутнього наступу в Україні, але для організації такої операції їй потрібно, принаймні, два тижні.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула в інтерв'ю "Главред".

За його словами, окупанти можуть атакувати будь-якими напрямками і розглядають різні варіанти, проте не обов'язково всі ці плани будуть реалізовані.

"Вони можуть спробувати піти у наступ, наприклад, на сході або на півночі на ділянках, де є залізниця. Щоб отримати зручне місце для розгортання великого плацдарму", – припустив Притула.

"Умовно кажучи, наступальні дії можливі в напрямку Харкова, Києва (з півдня Білорусі), Житомира, Коростеня та Крижополя. Також ймовірним напрямком може стати і Придністров'я, яке було позначено на знаменитій карті Буданова, яку він оприлюднив у листопаді 2021 році. Під час повномасштабної війни цей напрямок задіяний не був", – розповів полковник запасу.

Щоб здійснити наступ, росії потрібно щонайменше два тижні, але це вимагатиме добре спланованої роботи державного механізму, а такі одностайні дії у росіян вже давно не спостерігалися.

По материалам: Подробности